Máglyarakás II

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 800 ml tej
  • 5 db tojás
  • 35 dkg kristálycukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 10 db zsemle
  • 800 g alma
  • 12 dkg vaj
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 80 g porcukor
  • 30 ml rum
  • 300 g baracklekvár

Elkészítés

A tojások sárgáját a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a kristálycukor felével, langyos tejjel összekeverjük. zsemléket kb. 5 mm szeletekre vágjuk. Ráöntjük az ízesített tejet. Egy tepsit kikenünk vajjal, majd zsemlemorzsával meghintjük. Az áztatott zsemle felét a tepsibe rakjuk, amelyre a reszelt almát helyezzük. Megszórjuk őrölt fahéjjal és kristálycukorral, majd a maradék zsemlét rárakjuk. A tetjét kevés vízzel elkevert baracklekvárral megkenjük. Miután megsütjük, a tojások fehérjéből vert habot a cukorral, amit baracklekvárral színezünk, rákenjük a süteményre, és visszatesszük egy picit száradni. Vízbe mártott késsel szeleteljük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.