Máglyarakás II
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 800 ml tej
- 5 db tojás
- 35 dkg kristálycukor
- 20 g vaníliás cukor
- 10 db zsemle
- 800 g alma
- 12 dkg vaj
- 60 g zsemlemorzsa
- 80 g porcukor
- 30 ml rum
- 300 g baracklekvár
Elkészítés
A tojások sárgáját a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a kristálycukor felével, langyos tejjel összekeverjük. zsemléket kb. 5 mm szeletekre vágjuk. Ráöntjük az ízesített tejet. Egy tepsit kikenünk vajjal, majd zsemlemorzsával meghintjük. Az áztatott zsemle felét a tepsibe rakjuk, amelyre a reszelt almát helyezzük. Megszórjuk őrölt fahéjjal és kristálycukorral, majd a maradék zsemlét rárakjuk. A tetjét kevés vízzel elkevert baracklekvárral megkenjük. Miután megsütjük, a tojások fehérjéből vert habot a cukorral, amit baracklekvárral színezünk, rákenjük a süteményre, és visszatesszük egy picit száradni. Vízbe mártott késsel szeleteljük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.